EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Συμμετοχή μαθητών της ΕΚΜ στην 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα

Συμμετοχή μαθητών της ΕΚΜ στην 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα

24 May, 2024

Με την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής στους μαθητές της την Τρίτη, 21 Μαϊου, η σχολική μονάδα της Ελληνική Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) στο Bentleigh ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας με τίτλο «4η Ολυμπιακή Εβδομάδα, στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Πρόκειται για το σημαντικότερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας, που υλοποίησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το διάστημα 22 – 26 Απριλίου. Συμμετείχαν σε αυτό σχολεία και εκπαιδευτικοί τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου και της ομογένειας ευρύτερα.

Στόχος του προγράμματος και των δράσεων που αναπτύχθηκαν με αφορμή την Ολυμπιακή Εβδομάδα είναι η προώθηση του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών ιδεωδών.  Φέτος η Ολυμπιακή Εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει το Παρίσι σε λίγους μήνες.  

εβδ κοίτα μήνυμα εβδ 3

 

Κορυφαία στιγμή για τους μαθητές αποτέλεσε η διαδικτυακή συνάντηση που είχαν, στο πλαίσιο του προγράμματος, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρη Πετρούνια, και την πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, στην οποία συμμετείχανα σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια, οι δύο αθλητές μοιράστηκαν με τα παιδιά τις αθλητικές τους εμπειρίες, απάντησαν σε ερωτήσεις τους, μίλησαν για τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τους επόμενους στόχους τους.

«Ήταν μια εμπειρία ζωής, θα έλεγα, για τους μαθητές μας η γνωριμία με αθλητές τέτοιου επιπέδου και ήθους. Είμαι σίγουρη ότι θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλά παιδιά αναφορικά με τους προσωπικούς τους στόχους και τις αξίες που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός των σχολείων της ΕΚΜ, κ. Σύρμω Καπούτση, που συμμετείχε στο πρόγραμμα με τους μαθητές της. «Φέτος είναι Ολυμπιακή χρονιά και με την αφορμή αυτή υλοποιούμε στα σχολεία μας μια σειρά σχετικών δράσεων σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι σημαντικό για μας να γνωρίσουν οι μαθητές μας την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, τα ιδανικά και τις αξίες που μεταφέρουν».

 8216a2cc 1844 11ef add4 c2808862a2bb ezgif.com avif to jpg converter

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This