EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Συναυλία-Παράσταση

Συναυλία-Παράσταση ΕΛΛΗΝΙΔΑ – ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΛΟΓΙΖΕΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ…

18 Apr, 2024

Με την ευκαιρία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ, της ΗΜΕΡΑΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, ώρα 16.30 –

Οι Ρώσοι Φιλέλληνες ποιητές για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

 

Δύσκολο να περιγράψουμε τη συναισθηματική φόρτιση, την ανάταση ψυχής, την πνευματική ευφορία, όλη αυτή τη θετική αύρα και ενέργεια που βιώσαμε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 κατά την εορταστική μας εκδήλωση-συναυλία «ΕΛΛΗΝΙΔΑ – ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΛΟΓΙΖΕΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ…» Οι Ρώσοι Φιλέλληνες ποιητές για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 !!!»βαφιερωμένη στην Ημέρα της Ανεξαρτησίας, της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Μόσχας – ΚΑΠΙ «Meshanskoe», αίθουσα συναυλιών.

Το όλο δρώμενο αποτέλεσε μία σφαιρική μύηση στην εποχή των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, κατά το οποίο αρμονικά συνυπήρξαν το αφηγηματικό σκέλος, ο λόγος, η ποίηση, η μουσική, ο χορός. Παρατίθεται σύνδεσμος σε βίντεο από την παράσταση ΕΛΛΗΝΙΔΑ – ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΛΟΓΙΖΕΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ: https://youtu.be/mTfnVEuYC-M http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/130420243_eortastiki_ekdilosi_gia_tin_ethniki_pali ggenesia.html

Παρατίθενται βίντεο-αποσπάσματα με τα πιο έντονα, εκφραστικά, φωτεινά, λαμπερά σημεία της εκδήλωσή μας, του δρώμενού μας κατά τη διάρκεια της πρόβας και της ίδιας της παράστασης-συναυλίας – πριν και μετά: https://youtu.be/B6ODJSB7P_s http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/ellinida__gennithikes_gia_na_flogizeis_kardies_lam pera_simeia_tis_ekdilosi_mas.html

Ως γνωστό, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. επιδιώκει πάντα να πραγματοποιεί σφαιρικές, πολυεπίπεδες εκδηλώσεις και αυτή τη φορά το πρόγραμμα της Παράστασης-Συναυλίας μας, του Καλλιτεχνικού μας αυτού Δρώμενου συνοδεύτηκε από:

  • Διανομή εκδόσεων, σχετικών με την Εθνική μας Επέτειο.
  • Έκθεση φωτογραφίας για τα γεγονότα της Εποχής της Ελληνικής Επανάστασης.
  • Έκθεση φωτογραφίας «ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ», η οποία εδώ και έναν μήνα εκτίθεται στις εγκαταστάσεις τουΚέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Μόσχας – ΚΑΠΙ «Meshanskoe». Ουσιαστικά εκτέθησαν μερικά μόλις έργα της ομώνυμης έκθεσης «ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ», που πραγματοποιήσαμε τον Ιανουάριο του 2016 στις εγκαταστάσεις της Πινακοθήκης «Na Kashirke», εγκαινιάζοντας, παράλληλα, και το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016 (22 Ιανουαρίου 2016). H εν λόγω έκθεση αποτέλεσε αποκύημα του ομώνυμου Διαγωνισμού «ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ», που υπήρξε συνδιοργάνωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Μόσχας Νο 174 «Δάντε Αλιγκέρι», του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και της Φωτογραφικής Λέσχης “М-53”. και είχε ως στόχο την, όσο το δυνατό, πληρέστερη γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, ενώ απευθύνονταν σε Έλληνες και Φιλέλληνες, σε όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για τη Χώρα μας. Η Οργανωτική Επιτροπή έλαβε συνολικά 1930 έργα από 514 συμμετέχοντες από 12 χώρες (Ρωσία, Ελλάδα, Λετονία, Γερμανία, Ιταλία, Σερβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Κύπρος, Τσεχία, Καζακστάν, Μολδαβία). Μετά από πολύμηνη και επίπονη εργασία, η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από επαγγελματίες του κλάδου, επέλεξε 100 φωτογραφίες, οι οποίες και εκτέθησαν στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης. Επρόκειτο για έναν πραγματικό άθλο.
  • Στο δρώμενό μας ΕΛΛΗΝΙΔΑ – ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΛΟΓΙΖΕΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ συμμετείχαν:
  • Διακεκριμένος καθηγητής του Κ.Ε.Π. , Έλληνας φιλόλογος Πέτρος Καλογερόπουλος.
  • Χορωδία Κ.Ε.Π.«ΑΣΤΕΡΙΑ», καλλιτεχνική διεύθυνση – Ινέσσα Εφραιμίδου. Μέλη Χορωδίας: Ksenia Molokova – φλάουτο, Olga Pervova – ud, St. Polenova – βιολί, Natalya Ratova – συνθεσάιζερ, τραγούδι, Inna Popova – κιθάρα, τραγούδι, Larisa Bogatyreva – dumbek, τραγούδι, Zoya Sinelnikova, Ekaterina Dom Bulykina, Mazhitova Nina.
  • Χορευτικό Συγκρότημα Κ.Ε.Π.,Ενήλικες + Παιδικό Τμήμα Χορού, καλλιτεχνική διεύθυνση – Οξάνα Ρακτσέγιεβα. Μέλη του Συγκροτήματος: Παιδικό Τμήμα: Nika Rakcheeva, Michaela Khalil, Kira Kalabushkina, Egor Polenov. Ενήλικες: Zhemis Elena, Plekhova Olga, Ksenodokhova Irina, Konnova Alexandra, Konnova Maria, Kulikova Olga.
  • Αφηγήθησαν οι ηθοποιοί – Γιάννης Πολίτοβ, Δώρα Γιαννίτση.

Χαρούμενα πρόσωπα, λαμπερά μάτια, ειλικρινή, αβίαστα χαμόγελα, άπλετο κέφι και ομαδικός χορός, ζεστή, εγκάρδια, φιλική ατμόσφαιρα και ανθρώπινη επικοινωνία, συναισθήματα πατριωτισμού και υπερηφάνειας μάς πλημμυρίζουν  και μάς συνεπαίρνουν !!! Όλα αυτά κυριάρχησαν στην εορταστική μας εκδήλωση, αφιερωμένη στην επέτειο των 202 ετών του Εθνικο-Απελευθερωτικού Αγώνα του Ελληνικού Λαού !!!

Ζήσαμε και βιώσαμε ξεχωριστές και μοναδικές στιγμές ενθουσιασμού, ομοψυχίας, ενότητας, συσπείρωσης, έμπνευσης, αστείρευτης χαράς από την δημιουργική σύμπραξη, αναζήτηση, επικοινωνία. Όλοι οι συμμετέχοντες-συντελεστές-καλλιτέχνες, ως ένας ενιαίος οργανισμός, με ιδιαίτερη εκφραστικότητα, με μεράκι, ενθουσιασμό, κατέθεσαν τον βέλτιστο δείκτη καλλιτεχνικής απόδοσης και μάς μύησαν στην ατμόσφαιρα και στα γεγονότα της εποχής του Αγώνα.
Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε τα βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας  στη διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Μόσχας – ΚΑΠΙ «Meshanskoe», στο διευθυντή του κ. Ντενίς Μπογκούντσκι και τους συνεργάτες του, για την ευγενική φιλοξενία, σε όλους τους συναδέλφους-συνδιοργανωτές, σε όλους τους παρευρισκόμενους, Έλληνες και Φιλέλληνες, εκπροσώπους της εν Μόσχα ελληνικής ομογένειας και στους ειλικρινείς φίλους της Ελλάδας, που μάς τίμησαν με την παρουσία τους, σε όλους τους καλλιτέχνες-συντελεστές, νεαρούς και ενήλικες.
Σενάριο, σκηνοθεσία:  Δώρα Γιαννίτση, δ/ντρια Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός.

 IMG 0952 2024 04 15 12

IMG 0948 IMG 1205 IMG 1210

2024 04 15 13 1

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This