ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ταξιδέψτε διαβάζοντας

Ταξιδέψτε διαβάζοντας…Πετάξτε μακριά

7 Oct, 2021

Ταξιδέψτε διαβάζοντας…Πετάξτε μακριά

 

«Όσο υπάρχουν στον κόσμο, παιδιά, ζώα και λουλούδια, μη φοβάστε, όλα θα πάνε καλά» είπε ο Νίκος Καζαντζάκης. Ας προσθέσουμε και τα βιβλία στα απαραίτητα για να αισιοδοξούμε στη ζωή!!!

Γιατί πέρα από τα ταξίδια σε πραγματικό χρόνο και χώρο υπάρχουν και τα άλλα, τα ονειρικά, αυτά που δεν γνωρίζουν σύνορα, αυτά που η σχεδία μας μπορεί να είναι πλωτή αλλά και αέρινη, πουπουλένια ή άλλου υλικού και μας μεταφέρουν εκεί που προφανώς δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε ποτέ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Τώρα αυτά τα ταξίδια είναι η μόνη μας διαφυγή, είναι η απόδρασή μας «εγκλωβισμένοι» στο σπίτι μας με μύριες προφυλάξεις, φόβους και ερωτηματικά. Δεν γνωρίζει εγκλωβισμό ο άνθρωπος που ονειρεύεται, ο άνθρωπος που γράφει, ο άνθρωπος που διαβάζει.

Αυτός μπορεί να ανοίξει τα φτερά του, να πάει πολύ μακριά, να ατενίσει κόσμους που ορίζει η δημιουργικότητα και η φαντασία του, να βιώσει περιπέτειες, να περιηγηθεί στον υπαρκτό κόσμο, αλλά και σε έναν κόσμο που μπορεί να φτιάξει με τα χέρια του, μάλλον με το μυαλό του.

Ανοίγει απλά ένα παράθυρο και φεύγει. Αιωρείται στο κενό, ένα κενό, καθόλου αδιάφορο, ένα κενό πολύχρωμο, ζωηρό, ενδιαφέρον, γοητευτικό…

Συναντά παράξενους ανθρώπους που συνομιλούν σε άπταιστα ανθρώπινη γλώσσα με τους κανονικούς, αντιμετωπίζει καταστάσεις που στην πραγματική ζωή δεν φανταζόταν ότι θα αντιμετωπίσει ποτέ ή στην πραγματική ζωή δεν θα τολμούσε να αντιμετωπίσει, Ζει πολλές ζωές πολλών ανθρώπων, βιώνει το όνειρο και την πραγματικότητα.

Διαβάζοντας θα ταξιδέψουμε τώρα, στα δύσκολα. Δεν θα μείνουμε καθηλωμένοι, δεν θα μείνουμε απομονωμένοι, θα ετοιμάσουμε τις αποσκευές, θα σχεδιάσουμε μια φυγή, θα ανοίξουμε τα φτερά μας, θα αποζημιωθούμε και με το παραπάνω ξεφυλλίζοντας τις σελίδες καλών βιβλίων, αλλά και μετά, όταν αυτά θα τελειώσουν, θα κλείσουμε τα μάτια με απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά ότι σ’ αυτά τα χωρίς όρια ταξιδέματά μας δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε την υγεία μας.

Έτσι θα σαλπάρουμε με μπούσουλα τη θέληση και πυξίδα την καρδιά μας για αυτά τα μέρη που θα πατήσουμε για πρώτη φορά με αφόρμηση τις αναγνώσεις μας.

Σ’ αυτή μας την περιπλάνηση κανείς ιός δεν πρόκειται να μας βλάψει. Δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκες. Αντίθετα, θα βλέπουμε, θα οσμιζόμαστε, θα ακούμε, θα γευόμαστε και θα αγγίζουμε ελεύθερα τον κόσμο γύρω μας γεμίζοντας τον σάκο των εμπειριών μας με λογής-λογής καλούδια που δεν χάνονται ποτέ ούτε κι όταν κάποια επιστρέψουμε στην πολυθρόνα ή στον καναπέ μας.

Μπορεί και να αργήσαμε… Δεν είναι καιρός για λόγια… Πολλοί κόσμοι περιμένουν να τους εξερευνήσουμε… Ας καλοταξιδέψουμε…

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.