EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ

1 Jan, 2024

Κι είδα τη μάνα μου
– ποιοι είναι όλοι αυτοί,
μου λέει,
και πού ήταν όσο ζούσα;
γιατί σ’ αγκαλιάζουν
κι εγώ δεν μπορώ;
μπορείς! Της λέω,
θα ’ρχομαι εγώ να σε βλέπω,
κάθε ξημέρωμα·
-Δε σε θέλω εδώ,
μου λέει,
δεν ανάβουν τα σώματα
και μας έχουν ξεπαγιάσει.

 

 

ΕΝΥΠΝΙΑ ΤΑ ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ
Ο τίτλος της συλλογής προέκυψε από ένα όνειρο που ακολούθησε μια γιορτή. Τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού παρουσιάσαμε τον Επιτάφιο εν Ελευσίνι στον δημοτικό κινηματογράφο της παραλίας, πήγαμε σε μια ταβέρνα εκεί με φίλους και ήπιαμε ένα κρασί κι έτσι ένιωσα ότι είχα ξεμπερδέψει με τις σκιές. Το βράδυ ήρθε η μάνα μου στον ύπνο μου και παραπονιόταν ότι έκανε κρύο εκεί που ήταν. Τότε γράφτηκε το ποίημα ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ, που μπήκε στην έναρξη ενός κεφαλαίου του επόμενου βιβλίου μου με πεζά (Οι πόλεις το Χειμώνα) και περιλήφθηκε και στα  Ενύπνια τα μεθεόρτια.  
Τα Ενύπνια είναι μια συλλογή που παραπέμπει στο βαθύ υποσυνείδητο επειδή εκεί παραπέμπουν και τα όνειρα, και το σύμπαν της είναι ένας υπερρεαλισμός της εικόνας όχι των λέξεων· είναι δηλαδή ένα Σαχτουρικό σύμπαν.
photo SuperHerftigGeneral / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This