ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το πάγωμα των εξώσεων

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το πάγωμα των εξώσεων

27 Aug, 2021

Άλλη μια ήττα για την κυβέρνηση Biden, από το Ανώτατο δικαστήριο. Μετά την συνέχιση του νομοσχεδίου από την προεδρία Trump σχετικά με την παραμονή των αιτούντων ασύλου στο Μεξικό, ήρθε εχτές και η ακύρωση του παγώματος των εξώσεων σε όλη τη χώρα. Το CDC στις 3 Αυγούστου είχε επιβάλει, μαζί με την υποστήριξη της προεδρίας Biden, την ακύρωση των εξώσεων σε περιοχές όπου τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Το Ανώτατο δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι το CDC δεν έχει την αρμοδιότητα να επιβάλλει αυτή τη διάταξη, και πως μόνο το Κογκρέσο μπορεί να ψηφίσει την συνέχιση του παγώματος των εξώσεων, κάτι που δεν συνέβη πριν τη λήξη του δικαιοστασίου για τις εξώσεις, που επιβλήθηκε για πρώτη φορά από την προεδρία Trump το Σεπτέμβρη του 2020 και επεκτάθηκε πολλάκις μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Μετά από αυτή την απόφαση, πάνω από 3,5 εκατομμύρια πολίτες αντιμετωπίζουν την έξωση, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Απογραφής από τις αρχές Αυγούστου. Η τύχη των ανθρώπων αυτών είναι άγνωστη.

Από την άλλη μεριά οι ένωση ιδιοκτητών της Alabama και της Georgia, οι οποίοι εφεσίβαλαν την απόφαση του CDC για το πάγωμα των εξώσεων στο Ανώτατο δικαστήριο, τόνισαν ότι οι ιδιοκτήτες χάνουν τουλάχιστον 19 εκατομμύρια το μήνα, από τα απλήρωτα ενοίκια, αλλά οι φθορές και οι επισκευές ή οι συντηρήσεις πρέπει να λαμβάνουν χώρα.

Είναι μια ιστορία που βλάπτει ένα μεγάλο σύνολο του Έθνους, για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.