ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το πάγωμα των εξώσεων

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το πάγωμα των εξώσεων

27 Aug, 2021

Άλλη μια ήττα για την κυβέρνηση Biden, από το Ανώτατο δικαστήριο. Μετά την συνέχιση του νομοσχεδίου από την προεδρία Trump σχετικά με την παραμονή των αιτούντων ασύλου στο Μεξικό, ήρθε εχτές και η ακύρωση του παγώματος των εξώσεων σε όλη τη χώρα. Το CDC στις 3 Αυγούστου είχε επιβάλει, μαζί με την υποστήριξη της προεδρίας Biden, την ακύρωση των εξώσεων σε περιοχές όπου τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Το Ανώτατο δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι το CDC δεν έχει την αρμοδιότητα να επιβάλλει αυτή τη διάταξη, και πως μόνο το Κογκρέσο μπορεί να ψηφίσει την συνέχιση του παγώματος των εξώσεων, κάτι που δεν συνέβη πριν τη λήξη του δικαιοστασίου για τις εξώσεις, που επιβλήθηκε για πρώτη φορά από την προεδρία Trump το Σεπτέμβρη του 2020 και επεκτάθηκε πολλάκις μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Μετά από αυτή την απόφαση, πάνω από 3,5 εκατομμύρια πολίτες αντιμετωπίζουν την έξωση, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Απογραφής από τις αρχές Αυγούστου. Η τύχη των ανθρώπων αυτών είναι άγνωστη.

Από την άλλη μεριά οι ένωση ιδιοκτητών της Alabama και της Georgia, οι οποίοι εφεσίβαλαν την απόφαση του CDC για το πάγωμα των εξώσεων στο Ανώτατο δικαστήριο, τόνισαν ότι οι ιδιοκτήτες χάνουν τουλάχιστον 19 εκατομμύρια το μήνα, από τα απλήρωτα ενοίκια, αλλά οι φθορές και οι επισκευές ή οι συντηρήσεις πρέπει να λαμβάνουν χώρα.

Είναι μια ιστορία που βλάπτει ένα μεγάλο σύνολο του Έθνους, για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This