EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Lydia Despina Lewis

Το βραβείο Le Mana στην Lydia Despina Lewis

5 Jun, 2023

Η δημοσιογράφος ομογενής Lydia Despina Lewis η οποία ζει και εργάζεται στη Νέα Ζηλανδία, τιμήθηκε με το βραβείο Le Mana, στην τελετή των Voyager Media Awards για το σημαντικό έργο της τόσο στην δημοσιογραφία, όσο και στην αφήγηση ιστοριών που εστιάζουν στον Ειρηνικό και τη Νέα Ζηλανδία.

Η ομογενής δημοσιογράφος εκπέμπει από τον Radio New Zealand, φέρνοντας στην επιφάνεια τις καθημερινές ιστορίες και τα προβλήματα των ανθρώπων του Ειρηνικού.

Μνημονεύθηκαν κυρίως η γραφή της για την πολιτική κρίση στο Βανουάτου – για τον εγκλεισμό μιας οικογένειας που αρνήθηκε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – και την κοινωνική αντίδραση κατά της εγκατάστασης του διαδικτύου στην Τόνγκα.

Η τελετή απονομής έγινε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Το ειδικό βραβείο Le Mana, χορηγείται από τον Οργανισμό Pacific Cooperation Foundation, στο πλαίο θεσμού ο οποίος επιβραβεύει την αριστεία στη δημοσιογραφία.

 

Έχοντας ζήσει τόσο στη Νέα Ζηλανδία όσο και στη Μελβούρνη από την γιαγιά της, φοίτησε σε ελληνικό σχολείο και ακολουθεί την ελληνορθόδοξη εκκλησία.

«Είναι δύσκολο να είσαι Ελληνίδα δημοσιογράφος στη Νέα Ζηλανδία. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την κουλτούρα μου και θεωρούν ότι είμαι Ευρωπαία με ιστορία αποικιοκρατίας, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι η οικογένειά μου τέθηκε υπό την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της. «Υποθέτω ότι αυτό το διαγενεακό τραύμα ρέει άφθονο στη ζωή μου… Νοιάζομαι βαθιά για τη δικαιοσύνη και τον πλανήτη».

Η Lydia Despina Lewis της οικογένειας Paxie Tsouroukidis, καλεί τον εαυτό της «επίμονη Ελληνίδα»:

 «Για να είμαι ειλικρινής, η ζωή ήταν μια πραγματική μάχη για μένα. Ενώ ο μπαμπάς μου ζούσε στην Ελλάδα πληγωμένος που δεν μπορούσε να είναι κοντά μου, η μητέρα μου πάλευε με το μετατραυματικό στρες, πράγμα που σήμαινε ότι όσο σκληρά και αν προσπαθούσε, δυσκολευόταν να είναι αυτό που ήθελε για μένα. Έτσι, ως επί το πλείστον μεγάλωσα χωρίς γονείς που να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό μου. Θέλω όμως να ξέρουν οι γονείς μου ότι τους συγχωρώ και τους αγαπώ γι’ αυτό που είναι. Δεν θα άλλαζα τη ζωή μου επειδή όλες οι δύσκολες στιγμές οδήγησαν σε αυτό. Είμαι μια δυνατή Ελληνίδα, γεννημένη από τα όνειρα των προγόνων μου».

Εκτός από το βραβείο με το οποίο τιμήθηκε, η ομογενής δημοσιογράφος ήταν υποψήφια και για το βραβείο καλύτερου δημοσιογράφου ειδήσεων των NZ Radio Awards 2023.

 

To Le Mana Award, αναγνωρίζει εξαιρετικά επιτεύγματα στη δημοσιογραφία και την αφήγηση, εστιάζοντας ειδικά σε ιστορίες που εμβαθύνουν στα ζητήματα που επηρεάζουν τους λαούς και τις κοινότητες του Ειρηνικού στην περιοχή του Ειρηνικού και στην Aotearoa Νέας Ζηλανδίας.

 

Αρθρο MΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΑΠΟΔΟΣΗ:ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΠΠΑ   
πηγή/photo https://neoskosmos.com

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This