EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Το Συνέδριο Aviation-Event 2024 CLJ ολοκληρώθηκε καταγράφοντας μία ακό-μα λαμπρή σελίδα επιτυχίας στην ιστορία του

Το Συνέδριο Aviation-Event 2024 CLJ ολοκληρώθηκε καταγράφοντας μία ακόμα λαμπρή σελίδα επιτυχίας στην ιστορία του

2 May, 2024

Η Αviation-Εvent σε συνεργασία με το Διεθνές Αεροδρόμιο Cluj «Avram Iancu» και τη Ρουμανική Ένωση Αεροδρομίων (RAA), διοργάνωσαν και πάλι με απόλυτη επιτυχία το πολυαναμενόμενο Συνέδριο Aviiation-Event 2024 CLJ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στην πόλη Cluj της Ρουμανίας, με θέμα «Navigating the Green Skies: Integrating Sustainable Aviation and Digital Transformation in Airport Operations» (Πλοήγηση στους πράσινους ουρανούς: Ενσωμάτωση της βιώσιμης αεροπορίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού στις λειτουργίες των Αεροδρομίων). Το Συνέδριο όχι μόνο εμβάθυνε σε θέματα βιώσιμης αεροπλοΐας, αλλά και αποκάλυψε τεχνολογίες αιχμής φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς και λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στρατηγικές για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην αεροπορική βιομηχανία. 

Οι συζητήσεις στα πάνελ κινήθηκαν στη σφαίρα του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις λειτουργίες των Αεροδρομίων, εξερευνώντας την αιχμή των έξυπνων τεχνολογιών, της ανάλυσης δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό τη βελτιστοποίηση τόσο της διαχείρισης όσο και της ασφάλειας των Αεροδρομίων. Επιπλέον, τόσο οι συζητήσεις στα πάνελ όσο και οι κεντρικές ομιλίες επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις με στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών στη χωρητικότητα και την επέκταση των Αεροδρομίων, εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη υποδομών για την ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων των αεροπορικών ταξιδιών. Το συγκεκριμένο Συνέδριο αποτελεί αποδεδειγμένα μία δυναμική πλατφόρμα, σε ό,τι αφορά στην αεροπορική βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο, για τους ηγέτες του κλάδου, τους εμπειρογνώμονες και τους ενδιαφερόμενους φορείς, προκειμένου να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις, ώστε να διαμορφώσουν το μέλλον της αεροπορίας.

Το Aviation Event 2024 CLJ, στο Cluj Napoka της βόρειας Ρουμανίας, τράβηξε το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού, φιλοξενώντας μία πραγματικά εντυπωσιακή σύνθεση ομιλητών και συμμετεχόντων και αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι έχει πλέον καταστεί μια κομβική συγκέντρωση για τη βιομηχανία της αεροπορίας. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φετινής διοργάνωσης η έμφαση που δόθηκε στην καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών της αεροπορικής βιομηχανίας, με στόχο τη συγκεκριμενοποίηση της μελλοντικής πορείας του κλάδου, στο πλαίσιο ενός ταχέως αναπτυσσόμενου και εξελισσόμενου τοπίου. Παράλληλα, το Συνέδριο εκτόξευσε για μία ακόμα φορά τη φήμη του Διεθνούς Αεροδρομίου του Cluj «Αvram Iancu», αναδεικνύοντάς το σε ηγέτη του χώρου της αεροπορικής βιομηχανίας.

thumbnail Στιγμιότυπο από τη Συνέντευξη Τύπου. Από αριστερά Marcel Riwalski David Ciceo και Constantin Vozian

Συνέντευξη Τύπου. Από αριστερά Marcel Riwalski, David Ciceo και Constantin Vozian

Κεντρική φωτό: Οικογενειακή φωτογραφία των διοργανωτών Φορέων του Συνεδρίου Aviation Event 2024 CLJ

 

Ο Marcel Riwalsky, CEO, Aviation-Event, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του Συνεδρίου Aviation Event 2024 CLJ. Η εκδήλωση παρείχε μία μοναδική πλατφόρμα στα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου, προκειμένου να συναντηθούν, να μοιραστούν ιδέες και να εξερευνήσουν ευκαιρίες για συνεργασία. Είμαστε ευγνώμονες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Cluj, στη Ρουμανική Ένωση Αεροδρομίων και σε όλους τους συνεργάτες και χορηγούς μας για την υποστήριξή τους στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης».

Από την πλευρά του, ο PhD. Eng. David Ciceo, Διευθύνων Σύμβουλος του Cluj International Airport δήλωσε: «Καθώς η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να εξελίσσεται, εκδηλώσεις όπως το Συνέδριο Aviation-Event 2024 CLJ διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση του διαλόγου και της καινοτομίας, καθώς και στη διαμόρφωση του μέλλοντος των αεροπορικών ταξιδιών. Είμαστε ευγνώμονες για τη συντριπτική υποστήριξη και τη συμμετοχή των συνεργατών, των ομιλητών και των παρευρισκομένων μας και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την επιτυχία στο μέλλον. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κλουζ παραμένει προσηλωμένο στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην πρόοδο του αεροπορικού τομέα».

Στη Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της διεξαγωγής του Συνεδρίου και φιλοξενήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κλουζ, ο Διευθύνων Σύμβουλός του David Ciceo, τόνισε τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται ως προς την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του και αναφέρθηκε επίσης στις αναπτυξιακές δυνατότητες συνολικά για τη Ρουμανία, καθώς και στη σημαντική εξέλιξη της εισόδου της χώρας στη Ζώνη Σένγκεν -μαζί με τη Βουλγαρία-, μετά από την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για ομόφωνη συμφωνία των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε., που αφορά στην άρση των ελέγχων στα εναέρια και θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, από τις 31 Μαρτίου 2024. Τέλος, ο David Ciceo κατέθεσε στη συζήτηση το ενδιαφέρον που υπάρχει για απευθείας σύνδεση Αθήνας – Κλουζ, δεδομένου ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κλουζ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Ρουμανία, μετά από εκείνο του Βουκουρεστίου, ενώ αποτελεί επίσης το κυριότερο αεροδρόμιο στην Τρανσυλβανία, με τεράστια αύξηση της επιβατικής του κίνησης.

 άποψη της πόλης Cluj Napoca 

Πανοραμική άποψη της πόλης Cluj Napoca

Oι κυρίως εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με τους εναρκτήριους χαιρετισμούς των εκπροσώπων τοπικών Φορέων, μεταξύ των οποίων, του Răzvan Ciortea (Υποδιοικητή της Κομητείας Cluj), του István Vákár (Αντιπροέδρου της Κομητείας Cluj), του Dan Tarcea (Aντιδημάρχου του Κλουζ) και του Viorel Federiga, President Administration Board του Αεροδρομίου του Κλουζ «Avram Iancu». Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο οικοδεσπότης του Συνεδρίου David Ciceo και ο Robert Carey, Πρόεδρος της Wizz Air, του αερομεταφορέα που μαζί με τη Lufthansa έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της διακίνησης επιβατών στο συγκεκριμένο Αεροδρόμιο. «Παρά τα προβλήματα που αναμφισβήτητα υπάρχουν, όλοι θέλουν να ταξιδεύουν και αυτή είναι η δύναμή μας, η δύναμη που έχουν όλοι οι χαμηλού κόστους αερομεταφορείς», τόνισε ο Robert Carey.

Στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας του Συνεδρίου Aviation Event 2024 CLJ, που συντόνισε ο Έλληνας δημοσιογράφος Θεόδωρος Κουμέλης, τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν περιστρέφονταν γύρω από τον θεματικό άξονα: Beyond Borders: Unleashing Economic Potential through Digital Transformation, Global Connectivity and Airport-Led Economics (Πέρα από τα Σύνορα: Απελευθερώνοντας Οικονομικό Δυναμικό μέσω Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Παγκόσμιας Συνδεσιμότητας και Οικονομιών Αεροδρομίoυ). Στo πάνελ συμμετείχαν: ο Pawel Galiak – Director of Aviation and Commercial Services του Αεροδρομίου της Κρακοβίας, η Claudia Tapardel – CEO & Founder CT EU Affairs και Πρόεδρος στον Οργανισμό Women in Transport & Tourism, ο Hakki Guntay – Γενικός Διευθυντής της Turkish Airlines στη Ρουμανία και ο Peter Οncken – Managing Partner INTRO Aviation.

Στην ενότητα CEO Talks, που συντόνισε ο Marcel Riwalsky, CEO του Aviation Event, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το θέμα: Airport Collaborations and Alliances (Συνεργασίες και Συμμαχίες Aεροδρομίου) και πήραν μέρος οι: Jesús Caballero Pinto – CEO του Aεροδρομίου της Σόφια, η Bettina Ganghofer – CEO του Διεθνούς Αεροδρομίου του Salzburg, η Laila Odina – Chairperson of the Board του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ρίγα και ο Hamdi Güvenç – CEO και Board Member του YDA Group of Companies και Aviation Sector.

Στο πρώτο πάνελ του Συνεδρίου, με συντονιστή τον Michael Kerkloh, Supervisory Board Member της Lufthansa και του Αεροδρομίου του Ανόβερο, είχε ως τίτλο και βέβαια θέμα συζήτησης: Media, Politics and Aviation: Are Industry Leaders Effectively Communicating Aviation’s Importance? (ΜΜΕ, Πολιτική και Αεροπορία. Eπικοινωνούν αποτελεσματικά τη σημασία της αεροπορίας οι ηγέτες του κλάδου;). Συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Raed Omari (The Jordan Time) και Luc Citrinot (Freelancer), o Andrew Charlton – Managing Director της Aviation Advocacy και o Patrick Mulder, Publishing editor του Verkeersbureaus.info.

Tο δεύτερο πάνελ του Aviation Event 2024 CLJ αφορούσε στο θέμα: The Future of Regional Air Connectivity – what airports and airlines deliver? (Το Mέλλον της Περιφερειακής Αεροπορικής Σύνδεσης – Τι προσφέρουν τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες;) και στη συζήτηση συμμετείχαν: ο Bastiaan De Bruijne – General Councel της ACI Europe, ο Frank Quante – CEO της Fraport Boulgaria, o Narcis Obeada – Commercial Director της TAROM, η Delia Dimitriu – Director Smarter Mobility Solutions UK & Strategic Adviser COMOTI, RO και ο Alexander Schroll – Director Business Development EVIA AERO. Συντονιστής ο Andrew Charlton – Managing Director της Aviation Advocacy.

Το επόμενο Aviation-Event θα διεξαχθεί στο Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας, στις 30 Μαΐου 2024, σε ένα Αεροδρόμιο, που όπως υπογράμμισε ο Constantin Vozian, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου του Chișinău, μετέφερε μέσα στο 2023 περίπου 3 εκατομμύρια επιβατών και προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη για το μέλλον. Στη συνέχεια, στις 29 Νοεμβρίου 2024, θα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σόφιας, που θα φιλοξενήσει ένα ακόμα Συνέδριο, το Aviation-Event 2024 SOF, στη Βουλγαρία.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This