EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Το Τέξας μήνυσε την Pfizer για φερόμενη παραπλανητική περιγραφή της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά του Covid

1 Dec, 2023
Το Τέξας μήνυσε την Pfizer

Το Τέξας μήνυσε την Pfizer

Το Τέξας μήνυσε την Pfizer

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, υπέβαλε μήνυση στις 30 Νοεμβρίου κατά της Pfizer, ισχυριζόμενος ότι η φαρμακοβιομηχανία παρεξήγησε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της για τον COVID-19.

Η Pfizer παρουσίασε εσφαλμένα τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής που διεξήχθη για το εμβόλιο της για τον COVID-19, σύμφωνα με την αγωγή , η οποία κατατέθηκε στην κομητεία Lubbock του Τέξας.

«Επιδιώκουμε δικαιοσύνη για τον λαό του Τέξας, πολλοί από τους οποίους εξαναγκάστηκαν από τυραννικές εντολές εμβολίων να πάρουν ένα ελαττωματικό προϊόν που πωλείται με ψέματα», είπε ο κ. Πάξτον, Ρεπουμπλικανός, σε δήλωση. «Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Η Pfizer δεν είπε την αλήθεια για τα εμβόλια της για τον COVID-19».

Οι αξιωματούχοι της Pfizer δεν απάντησαν πριν από τον Τύπο σε αίτημα των The Epoch Times για σχολιασμό.

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech ανέφεραν το εμβόλιο τους ως 95 τοις εκατό αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης από τον COVID-19 σε δηλώσεις της εταιρείας , με βάση τη δοκιμή.

Η δοκιμή προσπάθησε να καθορίσει πόσοι συμμετέχοντες προσβλήθηκαν από τον COVID-19 με συμπτώματα μετά τη λήψη ενός εμβολίου, όχι συνολικά για τον COVID-19.

Η εκτίμηση της αποτελεσματικότητας ήταν μια σχετική μείωση κινδύνου για τα εμβολιασμένα άτομα σε σύγκριση με μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες.

Από τους εμβολιασμένους συμμετέχοντες που δεν είχαν ενδείξεις προηγούμενης μόλυνσης, το 0,04 τοις εκατό ήταν θετικό για COVID-19. Από τους μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενη μόλυνση, το 0,9 τοις εκατό είχε κρούσμα COVID-19. Αυτό σήμαινε ότι υπήρχε 95 τοις εκατό μείωση του σχετικού κινδύνου.

Η Pfizer απέτυχε να αποκαλύψει τον κίνδυνο για τα μωρά στη δοκιμή εμβολίου RSV: Έρευνα | Τα γεγονότα έχουν σημασία.

Η απόλυτη μείωση του κινδύνου, ένας άλλος τρόπος μέτρησης, προσδιορίζεται αφαιρώντας τον κίνδυνο μετά τη θεραπεία 0,04 τοις εκατό από το βασικό ποσοστό κινδύνου 0,9 τοις εκατό, το οποίο φτάνει σε διαφορετική εκτίμηση αποτελεσματικότητας.

Η Pfizer παρουσίασε εσφαλμένα την αποτελεσματικότητα προωθώντας τον σχετικό αριθμό μείωσης του κινδύνου και βασιζόμενη σε δεδομένα κλινικών δοκιμών μόλις δύο μηνών, σύμφωνα με τη νέα αγωγή.

“Από 17.000 λήπτες εικονικού φαρμάκου, μόνο 162 απέκτησαν COVID-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των δύο μηνών. Με βάση αυτούς τους αριθμούς, η κατάσταση εμβολιασμού είχε αμελητέα επίδραση στο εάν ένας συμμετέχων στη δοκιμή προσβλήθηκε από COVID-19”, αναφέρει. “Ο κίνδυνος απόκτησης του COVID-19 ήταν τόσο μικρός στην πρώτη περίπτωση κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης περιόδου που το εμβόλιο της Pfizer βελτίωσε μόνο κλασματικά τον κίνδυνο μόλυνσης ενός ατόμου. Και η απόλυτη μείωση του κινδύνου ενός λήπτη εμβολίου – η αποτελεσματικότητα που προτιμούσε η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μετρική—έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν μόνο 0,85% αποτελεσματικό».

Ο FDA έχει δηλώσει σε έγγραφα καθοδήγησης ότι οι εκτιμήσεις σχετικών κινδύνων που κάνουν τη μείωση «φαίνεται μεγάλη» και ότι «οι θεραπείες αντιμετωπίζονται πιο ευνοϊκά από ό,τι όταν οι ίδιες πληροφορίες παρουσιάζονται χρησιμοποιώντας μια μορφή απόλυτου κινδύνου».

Ο οργανισμός λέει ότι οι κατασκευαστές φαρμάκων θα πρέπει να παρέχουν απόλυτους κινδύνους εκτός από τους σχετικούς κινδύνους.

Η Pfizer παραπλάνησε επίσης το κοινό αποκλείοντας περιπτώσεις COVID-19 στους εμβολιασμένους εάν συνέβησαν πριν περάσουν επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τον κ. Paxton.

Η Pfizer γνώριζε επίσης την έλλειψη αποδείξεων ότι το εμβόλιο της προστατεύει από τη μετάδοση, αλλά έκανε επανειλημμένα δηλώσεις και δημοσίευσε διαφημίσεις που το διαφημίζουν ως τρόπο προστασίας των ανθρώπων και των αγαπημένων τους, σύμφωνα με τη μήνυση. Ο FDA, για παράδειγμα, δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να λένε ότι το εμβόλιο προστατεύεται από τη μετάδοση.

«Πρόσθετες αξιολογήσεις…θα χρειαστούν για την αξιολόγηση της επίδρασης του εμβολίου στην πρόληψη της αποβολής και της μετάδοσης του ιού», ανέφερε η FDA σε ένα έγγραφο.

Ομοσπονδιακοί νόμοι όπως ο νόμος περί τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών απαγορεύουν την εσφαλμένη επωνυμία προϊόντων που ρυθμίζονται από τον FDA. Η εσφαλμένη επωνυμία συμβαίνει εάν η διαφήμιση ή η επισήμανση του προϊόντος είναι παραπλανητική, ακόμη και όταν η διαφήμιση “αποτυγχάνει να αποκαλύψει στοιχεία γεγονότων υπό το φως των παραστάσεων”. Ένας νόμος του Τέξας απαγορεύει τις παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές.

Σε πολλές από τις δηλώσεις της Pfizer, η εταιρεία δεν εξήγησε τη διαφορά μεταξύ απόλυτης και σχετικής μείωσης του κινδύνου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Δρ. Άλμπερτ Μπούρλα, έκανε επίσης παραπλανητικές δηλώσεις, όπως ισχυρίζεται η αγωγή, όπως ο ισχυρισμός -μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δοκιμής- ότι το εμβόλιο θα «βοηθούσε να τερματιστεί» η πανδημία. Υποστήριξε επίσης τον Φεβρουάριο του 2021 ότι η προστασία από τα εμβόλια ήταν «στιβαρή» μετά από έξι μήνες, παρά το γεγονός ότι τα δοκιμαστικά δεδομένα δεν έχουν συλλεχθεί ακόμη μετά από έξι μήνες.

«Οι παραπλανητικές δηλώσεις της Pfizer δημιούργησαν την εσφαλμένη εντύπωση ότι το 95% των ληπτών εμβολίων δεν θα έπαιρνε ποτέ COVID-19, τελεία», αναφέρει η αγωγή.

Αργότερα, το 2021, δεδομένα από τη φαρμακοβιομηχανία, το Ισραήλ, και αλλού έδειξαν ότι η προστασία του εμβολίου άρχισε να μειώνεται μέσα σε μήνες, οδηγώντας στην εκκαθάριση και την προώθηση ενισχυτών και, τελικά, νέων σκευασμάτων.

Αξιωματούχοι του FDA και του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό σχετικά με την αγωγή.

Η μήνυση προέρχεται από μια έρευνα που ανακοίνωσε ο κ. Paxton τον Μάιο σχετικά με το εάν οι κατασκευαστές εμβολίων COVID-19 Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson παραπλάνησαν το κοινό σχετικά με τα προϊόντα τους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χειραγώγησης των δεδομένων των δοκιμών.

«Αυτή η πανδημία ήταν μια βαθιά προκλητική περίοδος για τους Αμερικανούς», είπε τότε. «Εάν κάποια εταιρεία εκμεταλλεύτηκε παράνομα τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ανθρώπων για να αυξήσει τα κέρδη τους, θα θεωρηθούν υπεύθυνες».

Η μήνυση κατηγορεί επίσης την Pfizer ότι εργάζεται για να λογοκρίνει ανθρώπους που αμφισβήτησαν την αφήγηση της εταιρείας σχετικά με το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου Alex Berenson, ο οποίος επανειλημμένα επεσήμανε γεγονότα σχετικά με τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου. Επισημαίνει, εν μέρει, τον Δρ Σκοτ ​​Γκότλιμπ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer και πρώην επίτροπο της FDA, ο οποίος προέτρεψε το Twitter να αναλάβει δράση κατά του κ. Μπέρενσον.

Ο κ. Berenson αποκλείστηκε από το Twitter, αλλά αποκαταστάθηκε μετά από μήνυση της εταιρείας. Έκτοτε μήνυσε τον Δρ Γκότλιμπ και άλλους για υποτιθέμενες παραβιάσεις του ομοσπονδιακού νόμου.

Ο κ. Paxton ζητά από το δικαστήριο να επιβάλει στην Pfizer την παραβίαση του νόμου περί παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών του Τέξας, να διατάξει την εταιρεία να πληρώσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια για παραβιάσεις του νόμου και να διατάξει ότι τα πρόστιμα και οι κυρώσεις κατά της Pfizer δεν επιβάλλονται σε περίπτωση πτώχευσης.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This