EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Facebook

Το Facebook πρέπει να δημοσιεύσει τυχόν επικοινωνίες με το FBI, για τον Hunter Biden: House GOP

1 Sep, 2022

Οι βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων απηύθυναν την Πέμπτη αίτημα για την επικοινωνία μεταξύ του Facebook και του FBI, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, είπε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι έλαβε μηνύματα από το γραφείο για πιθανή ρωσική προπαγάνδα και αποφάσισε να καταστείλει την εμβέλεια των αναφορών στα τέλη του 2020 για το φορητό υπολογιστή του Hunter Biden.

Τόσο το Facebook όσο και το Twitter μείωσαν την εμβέλεια ή απέκλεισαν μια αναφορά της New York Post σχετικά με το φορητό υπολογιστή του νεότερου Biden που αποκάλυπτε τις εκτεταμένες επιχειρηματικές του συναλλαγές με μια εταιρεία που συνδέεται με το κινεζικό καθεστώς και σε άλλες χώρες.

Εκείνη την εποχή, ορισμένοι πρώην αξιωματούχοι και Δημοκρατικοί ισχυρίστηκαν ότι η ιστορία ήταν μια ρωσική συνωμοσία παραπληροφόρησης, αλλά το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή επιβεβαιώθηκε αργότερα από έναν συνεργάτη του Biden. Ο ίδιος συνεργάτης, ο Tony Boulinksi, έλαβε πολλά email από τον Biden και επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Joe Biden ήταν το άτομο που αναφέρεται ως «ο μεγάλος τύπος» σε αυτά τα μηνύματα.

Ο εκπρόσωπος Jim Jordan (R- Ohio), το μέλος στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, καθώς και άλλοι έστειλαν μια επιστολή στον Mark Zuckerberg την Πέμπτη και είπαν ότι «λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, το Facebook απέστειλε ένα εκρηκτικό άρθρο της New York Post που περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Hunter Biden χρησιμοποίησε τη θέση και την επιρροή του πατέρα του, τώρα προέδρου Biden, για προσωπικό όφελος, με προφανή επίγνωση του Προέδρου Biden».

Αναφέρθηκαν στη συνέντευξη του Mark Zuckerberg με τον παρουσιαστή του podcast Joe Rogan πριν από αρκετές ημέρες, όταν είπε ότι το FBI «βασικά ήρθε σε εμάς» το 2020 και είπε ότι «θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση. Νομίζαμε ότι υπήρχε μεγάλη ρωσική προπαγάνδα στις εκλογές του 2016. Έχουμε ενημερωθεί ότι, βασικά, πρόκειται να υπάρξει κάποιο είδος χωματερής που είναι παρόμοιο με αυτό. Απλά να είστε σε εγρήγορση.”

«Επίσημο αίτημα»

Στοχεύοντας το σχόλιο του Mark Zuckerberg στο FBI, ο Jim Jordan και ο βουλευτής Joe Rogan (R-Ky.) είπαν ότι θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Αναγνωρίσατε ότι αυτή η επίσημη ειδοποίηση από το FBI είναι που οδήγησε στο Facebook να μειώσει την κυκλοφορία των ρεπορτάζ της Post στην πλατφόρμα της, εμποδίζοντας τους Αμερικανούς να κατανοήσουν πλήρως τους πολύ σχετικούς ισχυρισμούς σχετικά με την επίγνωση και τη συμμετοχή του Προέδρου Biden στο σχέδιο επιρροής της οικογένειάς του». είπε η επιστολή τους.

Οι δυο τους επίσης πρόσθεσαν ότι θέλουν πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες που έκανε το Facebook «για να παρέμβει στον ελεύθερο και δίκαιο δημόσιο λόγο που σχετίζεται με τις εκλογές».

«Επιπλέον, αυτή η επιστολή χρησιμεύει ως επίσημο αίτημα για τη διατήρηση όλων των υφιστάμενων και μελλοντικών αρχείων και υλικού που σχετίζονται με τα θέματα που εξετάζονται σε αυτήν την επιστολή», ανέφεραν οι νομοθέτες του GOP. «Θα πρέπει να ερμηνεύσετε αυτήν την ειδοποίηση διατήρησης ως οδηγία για να λάβετε όλα τα εύλογα μέτρα για να αποτρέψετε την καταστροφή ή τροποποίηση, εκ προθέσεως ή εξ αμελείας, όλων των εγγράφων, επικοινωνιών και άλλων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών πληροφοριών και μεταδεδομένων, που ανταποκρίνονται ή ενδέχεται να ανταποκρίνονται σε αυτή η έρευνα του Κογκρέσου».

Οι γερουσιαστές Chuck Grassley (R-Iowa) και Ron Johnson (R-Wis.) εξέδωσαν παρόμοια επιστολή απαίτησης στον Zuckerberg, ζητώντας του να παραδώσει σχετικές πληροφορίες έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Μετά την συνέντευξη του Zuckerberg στον Rogan, το FBI απάντησε λέγοντας ότι έδωσε μια γενική προειδοποίηση στο Facebook και σε άλλες εταιρείες κοινωνικών μέσων. Αυτό το μήνυμα δεν περιελάμβανε έκκληση για δράση, είπε το γραφείο.

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, εξέδωσε ανακοίνωση στις 26 Αυγούστου σε μια προσπάθεια να διευκρινίσει τις δηλώσεις του Mark Zuckerberg. Το FBI μοιράστηκε γενικές προειδοποιήσεις για τις εκλογές και δεν ανέφερε τον Hunter Biden, ανέφερε η εταιρεία.

Image: theepochtimes.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This