EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αντίποδες Lonsdale

Φεστιβάλ «Αντίποδες Lonsdale St» στην Μελβούρνη

19 Feb, 2023

Το Φεστιβάλ “Αντίποδες Lonsdale St, μια διοργάνωση της ελληνικής κοινότητας στην Μελβούρνη, πραγματοποιήθηκε με την τιμητική παρουσία του υφυπουργού άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, στην Μελβούρνη. Μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και όλα αυτά μετά από τα χρόνια της παύσης, λόγω της πανδημίας.

Χιλιάδες επισκέπτες, πολλοί και οι επίσημοι που έδωσαν το “παρών”, στους κεντρικούς δρόμους της Μελβούρνης, και συγκεκριμένα στους Lonsdale και Russell. Ανάμεσα στους επισήμους, εκπρόσωποι κομμάτων που απηύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους κατά την έναρξη των εκδηλώσεων. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους, μίλησε στα ελληνικά, υποσχόμενος το ποσό των 800.000 δολλαρίων στους υπεύθυνους της διοργάνωσης, εφ’ όσον το κόμμα του προπορευθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου, “προκειμένου το φεστιβάλ να γίνει μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ”.
Τον λόγο πήρε ο Μάθιου Γκάϊ, αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο οποίος, επίσης στα ελληνικά, χαιρέτησε τονκόσμο , υποσχόμενος το ίδιο ποσό χρημάτων εφ’ όσον προπορευθεί το δικό του κόμα στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην αποζημίωση των οδηγών ιδιοκτητών ταξί των οποίων έχει υποβιβαστεί η αξία της άδειας τους λόγω ανταγωνισμού με ιδιωτικούς φορείς μετακίνησης, αλλά και την επαναφορά των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου στο Shrine of Remembrance, στην Μελβούρνη.
Τον λόγο πήρε ο ομοσπονδιακός υπουργός ΠολυΠολιτισμού Άντριου Τζάϊλς, ο οποίος δήλωσε ότι εκπροσωπεί τον ομοσπονδιακό πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανίζι, τον “μεγάλο φίλο των Ελλήνων”. Όπως δήλωσε, εκτιμά τον ελληνισμό της Αυστραλίας, αφού έχουν βοηθήσει με τα έργα τους την πρόοδο, και μπορούν πολλά ακόμη να προσφέρουν.
Παρών και ο υπουργός εθνικής άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Χαρδαλιάς, απηύθυνε επίσης χαιρετισμό προς την ελληνική κοινότητα, αφού προηγουμένως είχε συναντήσει φορείς των ελληνικών σχολείων της Μελβούρνης.
Εκτός από τον κο Χαρδαλιά, στο φεστιβάλ ήταν παρών και ο δήμαρχος της Καλαμάτας κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς έγιναν τα εγκαίνια της αλλαγής ονόματος ενός δρόμου στο Darebin της Μελβούρνης: ο δρόμος ονομάστηκε Kalamata Place, και με την ευκαιρία ο δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό.
Χαιρετιστήριο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου έδωσαν ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Περιφέρειας Μελβούρνης, Επίσκοπος Κυριακού και ο Επίσκοπος Κερασούντος Ευμένιος.
Τον κύκλο των χαιρετισμών επισήμων έκλεισε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώρια, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις δράσεις της κοινότητας, όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση αντιγράφου μετώπης, από πεντελικό μάρμαρο, με αναπαράσταση μετώπης του Παρθενώνα, στο κτήριο της Κοινότητας – έργο καλλιτεχνών από την Καλαμάτα. Στον λόγο του ο κος Παπαστεργιάδης τόνισε ότι είναι σημαντική η ομοψυχία μεταξύ ομογενών, ενώ εξήρε τις δράσεις και προηγουμένων προέδρων.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ξεκίνησαν με την φωνή του Νίκου Βέρτη που βρέθηκε στην Αυστραλία για να συμμετέχει με συναυλία στο φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ κλείνει τις εκδηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής, με πολλές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

 

ezgif.com gif maker 10 ezgif.com gif maker 9 ezgif.com gif maker 8 ezgif.com gif maker 7 ezgif.com gif maker 5 ezgif.com gif maker 2 ezgif.com gif maker 1

 

photo By Panos Apostolou Source: https://SBS.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This