EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Φθηνότερα αεροπορικά

Φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια; Ναι, αλλά όχι πριν το 2024

6 Feb, 2023

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Emirates δήλωσε ότι η αναπροσαρμογή της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων, θα αρχίσει να είναι αισθητή όταν θα αρχίσει πλέον να αποκαθίσταται και η “ισορροπία”. Και μάλιστα, κατά την γνώμη του αυτό θα συμβεί στα μέσα του 2024, ή λίγο νωρίτερα. «Το αν κατέβουν οι τιμές σε επίπεδα προ πανδημίας, δεν το γνωρίζω», πρόσθεσε παρ’ όλα αυτά.

Υπάρχει περίπτωση οι αεροπορικές εταιρείες να συντηρούν μια εικόνα μειωμένης χωρητικότητας στις πτήσεις τους, ώστε να υπάρχει η δικαιολογία της αυξημένης τιμής; Ο πρόεδρος της Emirates απαντά σε αυτό με ευελιξία: “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει οποιαδήποτε κίνηση καταπίεσης της προμήθειας για να διατηρηθούν ψηλά οι τιμές».

Και ποιά είναι η “ισορροπία” στην οποία αναφέρεται ο κος Clarke όταν αναφέρεται στο 2024, και στην οποία πρέπει να φτάσει η διεθνής αεροπορική κίνηση; Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της μεγάλης αεροπορικής εταιρείας, αυτή η ισορροπία σε μεγάλο βαθμό αφορά τις τιμές των καυσίμων, τις εφοδιαστικές αλυσσίδες και στην επάνοδο των Κινέζων ταξιδιωτών, οι οποίοι απουσίασαν εμφανώς επί τρία χρόνια από την διεθνή κίνηση, λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών η οποία συμπεριλαμβάνει περί τις 300 αεροπορικές εταιρείες, δηλαδή το 83% του διεθνούς αεροπορικού σκηνικού, παρ’ όλα αυτά δήλωσε ότι η φετεινή χρονιά θα είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής, μετά την περίοδο της πανδημίας, γιατί εφέτος θα δοθεί η δυνατότητα να σημειωθεί κέρδος έως και 4,7 δις δολαρίων. Τα νέα αυτά είναι καλά για τις αεροπορικές εταιρείες μεν, αλλά όχι για τους ταξιδιώτες ακόμα, αφού αυτοί θα πρέπει να αναμένουν λίγο περισσότερο: τα εισιτήρια για διεθνείς προορισμούς σημειώνονται πλέον ως “είδος πολυτελείας”. Η ζήτηση παραμένει μεγάλη, αλλά αυτή η ένδειξη σχετίζεται με την καταπίεση των ταξιδιωτών μέσα στον εγκλεισμό λόγω του κορωνοϊού.

Η αύξηση της τιμής ενός εισιτηρίου έως και 1.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, είναι κάτι που δεν δικαιολογείται, όπως δηλώνει κάτοικος της Μελβούρνης, η οποία ταξίδεψε στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, κλείνοντας την πτήση της μέσω του Skyscanner. Οι τιμές φαίνεται να είναι διπλάσιες σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας.

Οι καταναλωτές που αναζητούν χαμηλότερες πτήσεις τώρα, απευθύνονται -πέρα από την Emirates, την Etihad ή την Qatar – που έχουν ανταπόκριση τα Η.Α.Ε. – στην low cost Scoot. Η πτήση με μεγάλη αναμονή όμως και λιγότερη άνεση θα είναι ένα αντίτιμο, ή έλλειψη γεύματος και χειραποσκευής. Όπως δήλωσε στον “Νέο Κόσμο” εκπρόσωπος της Scoot, “η ταξιδιωτική ζήτηση ήταν αυξημένη και ο αριθμός επιβατών από την Αυστραλία προς την Ελλάδα ήταν μεγάλος… Σε σχέση με την χωρητικότητα στις πτήσεις παραμένουμε ευέλικτοι και δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε το δίκτυό μας, ιδίως στην Βόρεια Ασία, μόλις χαλαρώσουν κι άλλοι συνοριακοί περιορισμοί”.

Ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, περιγράφει ως εξής το σκηνικό: «ο περισσότερος κόσμος πλέον αισθάνεται αυτοπεποίθηση να ταξιδέψει ακόμη και εν μέσω αβέβαιων προοπτικών για το μέλλον». Και αυτό, εξηγεί το γιατί το 70% περίπου των επιβατών, παρ’ όλες τις αυξήσεις δηλώνει ότι επιθυμεί να ταξιδέψει, και μάλιστα περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν -δηλαδή, πριν την πανδημία.

ezgif.com webp to jpg

source / https://neoskosmos.com/en/

photo mohamed_hassan  / https://pixabay.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This