EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ENERGY ATHENS

ENERGY ATHENS 2024. O Παλμός της Τέχνης στην καρδιά της Αθήνας

25 Jan, 2024

Για 14η  χρονιά το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum Museum for Architecture and Design παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση ENERGY ATHENS 2024 και σας προσκαλούν στα εγκαίνια την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, 2024 στο The European Centre Athens-Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα από τις 18.00 έως 21.00.

Σκοπός της διοργάνωσης του ΕNERGY ATHENS είναι να συγκεντρώσει σε μία ομαδική έκθεση, διαφορετικές απόψεις και τάσεις της εποχής. Να συνδυάσει διαφορετικές τεχνικές αλλά και να συνθέσει μία ενιαία εικόνα της τέχνης του σήμερα. Η έκθεση περιλαμβάνει, ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, ψηφιδωτό, φωτογραφία, αρχιτεκτονική, design, graphics design, installation, και video art.

 

«Η «ενέργεια» του ENERGY ATHENS 2024 έχει πολύπλευρο χαρακτήρα,» επισημαίνει ο Στέφανος Παπαδημητρίου, Ιστορικός Τέχνης και συγγραφέας. «Υπάρχουν έργα που μας γεμίζουν με ένταση και με μια αίσθηση ηλεκτρισμού, καταφέρνοντας να μας μεταφέρουν το δυναμισμό τους. Δεν λείπουν όμως και εκείνα που αιχμαλωτίζουν την «ενέργεια» της αίσθησης μιας συγκεκριμένης στιγμής, είτε αυτό είναι μια νεκρή φύση, είτε μια φωτογραφία, ακόμα και ένα εικαστικό στιγμιότυπο της πόλης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πως σε κάποια έργα συναντάμε μια αρκετά διαφορετική απόδοση της έννοιας της «ενέργειας». Σε αυτές τις περιπτώσεις η «ενέργεια» αποκτά ρόλο άκρως συμβολικό με τα έργα να εξερευνούν κάτι το σχεδόν μεταφυσικό ακολουθώντας μια εσωτερική αναζήτηση».

 

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα παρουσιάσουν τα έργα της στην έκθεση με αλφαβητική σειρά είναι:

Iris (IRISUNART),Kirakosian Zak, Mudie-Ioannidou Helen, Sofi Rok Paintings, Sozonova Tatiana, Studio portraits by Panorea Galata, Vlasseros Maria, Αδαμοπούλου Λίνα, Αθανασίου Πάνος, Αλλιφραγκής Μινάς, Αρσενίδου Έλενα, Ασημακοπούλου Αγγελική, Βάιος Παρασκευάς, Βερούτης Κωνσταντίνος, Βόνη Γιώτα, Γαμβρούδη Δέσποινα, Δανάλης Φώτης, Δασκαρόλη Ισμήνη, Δουκάκου Μαρία Άννα , Ζαγοριανάκος Γιάννης, Κανόγλου Νίκος, Καραγεωργίου Μαρία, Καραλιάς Ιωάννης, Καστανά Ιφιγένεια, Κελεσίδου Μαρία, Κοβογλανίδης Στέλιος, Κονιδάρης Σταύρος, Κονταρούδης Χρήστος, Κυριακού Στέλλα, Λυμπέρη Μαρία, Μανιατάκη Σοφία, Μαντζούκα Αντωνία, Μαρίνου Έλενα, Μίχος Αθανάσιος, Μπαραμπούτης Άρης, Μπάρκας Βαγγέλης, Μπαρούφη Αθηνά, Μπίγαλη Μάτα, Μπίτζος Μανώλης, Μπούσμπουρας Δημήτρης, Ντάτσικα Γιώτα, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανωραία Ελισάβετ Γαλατά, Παπαδόπουλος Κυριάκος, Παπαδόπουλος Παρασκευάς, Παπαευαγγελίου K. Αιμίλιος, Παπά Μαρία, Παπά Στέλλα, Παππά Φωτεινή, Πέτρου Σούλα, Πουρνάρας Π. Ευθύμιος, Ρουμελιώτη Μάγδα, Σιδέρη Χαρά, Σκουλάξινου Ηλιάνα, Σταυροπούλου Αλεξάνδρα, Ταραλλή Αντωνία, Τσίτσελα Κατερίνα, Τσούμα Σεμίνα, Τσουρή Όλγα Αικατερίνη, Φουντουλάκη Σοφία.

 

Την έκθεση επιμελήθηκαν οι: Ιωάννης Καραλιάς, Πρόεδρος του Εuropean Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies, αρχιτέκτονας, ζωγράφος και ποιητής και ο Christian Narkiewicz-Laine, Πρόεδρος του Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design, αρχιτέκτονας, κριτικός τέχνης, ζωγράφος και ποιητής.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Διάρκεια έκθεσης: Από 2/2/2024 έως και 3/3/2024.

Εγκαίνια: Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, 18.00 με 21.00.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη -Κυριακή, 12.00 με 19.00.
Χώρος: The European Centre- Contemporary Space Athens, Mητροπόλεως 74, Πλάκα, Αθήνα.

 EA24 INVITATION 1

6 Πουλί ξύλινο επιτραπέζιο γλυπτό με ορειχάλκινες λεπτομέρειες τοποθετημένο σε βάση από λευκόλιθο 17Χ08cm 1 1 ΚΟΣΜΟΣ COSMOS ΛΑΔΙ 80 x100

(αριστερά) Πουλί, ξύλινο επιτραπέζιο γλυπτό με ορειχάλκινες λεπτομέρειες τοποθετημένο σε βάση από λευκόλιθο, 17Χ08cm – (δεξιά) ΚΟΣΜΟΣ – COSMOS – ΛΑΔΙ 80 x100

2. Ελιά ΙΙ ψηφιακή εκτύπωση σε χειροποίητο φύλλο χαρτιού 76 x 100cm

Ελιά ΙΙ, ψηφιακή εκτύπωση σε χειροποίητο φύλλο χαρτιού, 76 x 100cm

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This