ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 21, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Εβραίους,Γερμανοί,Θεσσαλονίκης

Η έγχρωμη έκδοση των ….ασπρόμαυρων χρονων

14 Sep, 2021

Τέσσερις φωτογραφίες, σκιαγραφούν την απόλυτη ομοιότητα μιας τραγωδίας. Οκτώ δεκαετίες μετά. Κι ενώ όλα μιλούσαν για νέα πια πολιτιστική και πολυπολιτισμική επανάσταση..

Νάσου ο μεσαίωνας να επιστρέφει χειρότερος κι από την εποχή της δόξας του.

Μέσ στο ασπρόμαυρο φόντο λοιπόν, μιας άλλης εποχής κυριαρχεί το έγχρωμο της μεσαίας φωτογραφίας που μας γυρίζει πολύ πιο πίσω κι από τη γκρίζα κατάντια που ο ασπρόμαυρος φακός, αποτυπώνει, για να μας θυμίζει πως η βαρβαρότητα και η κτηνωδία, δεν έχουν ούτε εποχές, ούτε εθνότητα. Μοναχά μίσος, μοχθηρία, μικρότητα και ηθική ανεπάρκεια Από ηγετίσκους της συμφοράς.

εβραιοι θεσσαλλονικης

 

φωτογραφιες αρχειου abranavel

Η πρώτη φωτογραφία είναι με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης Όταν οι Γερμανοί, τον Ιούλιο του 1942 τους εξευτέλισαν δημόσια 9.000 ανθρώπους. Το ίδιο έκαναν και στις 4.000 Εβραίους των Ιωαννίνων Στην τέταρτη φωτογραφία. Μα και σε όλες τις άλλες κοινότητες της επικράτειας.

 

Που για να τους μειώσουν την κοινωνική ισχύ και τη προσωπικότητα οι Γερμανοί, τους είχαν απαγορέψει την πρόσβαση σε εστιατόρια. Την είσοδο τους σε καφενεία, σε αθλητικές εκδηλώσεις, σε χώρους δεξιώσεων, σε συναυλίες, σε θεατρικές παραστάσεις Ακόμα και σε αυτές των μπουλουκιών. Των πλανόδιων θιάσων. Με στόχο την κοινωνική τους απομόνωση. Επειδή τους θεωρούσαν μιάσματα. Κατώτερα όντα.

 Έτσι επέβαλαν την ισχύ τους οι φασίστες του Γ’ Ράιχ.. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Για να σας δικαιολογήσει και την ύπαρξη της μεσαίας φωτογραφίας; Της έγχρωμης φωτογραφίας, με τα πρόσωπα αυτά που εκτελούν τις ίδιες εκείνες, ασπρόμαυρες αποφάσεις; Σε βάρος ενός λαού, που τόσο τους πίστεψε. Κι έχτισε ελπίδες πάνω σε αυτούς.

Τα ίδια μέτρα των φασιστών του Χίτλερ, Στα σύγχρονα, γι αυτούς, μιάσματα.. Που απλά σαν οντότητες διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, σύμφωνα με το υποτιθέμενο δημοκρατικό πολίτευμα που έχουμε.. Επιφυλάξεις γύρω από τα επιβαλλόμενα μέτρα.. Και διαφωνούν με την όποιας μορφής υποχρεωτικότητα..

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.