EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
εκλογικών εγκλημάτων

Ron deSantis: Νομοσχέδιο για δημιουργία γραφείου εκλογικών εγκλημάτων και ασφάλειας

28 Apr, 2022

Στις 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Press Conference στο Spring Hill, όπου ο κυβερνήτης Ron DeSantis υπέγραψε το νομοσχέδιο 524 της Γερουσίας, ενισχύοντας τους κανόνες ψηφοφορίας στην πολιτεία και ιδρύοντας το πρώτο Γραφείο Εκλογικών Εγκλημάτων και Ασφάλειας της χώρας στο Υπουργείο Εξωτερικών, που δημιουργήθηκε ειδικά για να διερεύνηση και δίωξη της νοθείας ψηφοφόρων.

Ενώ οι περισσότερες ειδήσεις από τα ΜΜΕ επιμένουν ότι οι ισχυρισμοί για νοθεία ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020 είναι «αβάσιμες», «ψευδείς», ή ψέματα, άλλες αναφορές εμφανίζουν στοιχεία για εκτεταμένη νοθεία μέσω συλλογής ψηφοδελτίων, μέσω της διαδικασίας των εθελοντών που συλλέγουν ψηφοδέλτια και τα παραδίδουν σε τοπικά εκλογικά γραφεία ή κάλπες.

Σε συνέντευξή του στη New York Post, ο Χανς φον Σπακόφσκι, πρώην μέλος της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, είπε ότι μεγάλο μέρος της επιχείρησης συλλογής ψηφοδελτίων στις εκλογές του 2020 χρηματοδοτήθηκε από την εκστρατεία του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.  

Στις 6 Μαΐου 2021, ο DeSantis υπέγραψε σε νόμο το νομοσχέδιο 90 της Γερουσίας ( pdf ), το οποίο ενίσχυε τους κανόνες ταυτότητας ψηφοφόρων, απαγόρευε τη μαζική αποστολή ανεπιθύμητων ψηφοδελτίων, απαγόρευε τη συλλογή ψηφοδελτίων και -επίσης- απαγόρευσε τη χρήση ιδιωτικών δωρεών—που ονομάστηκε από τον DeSantis ως «Zuckerbucks» — για τη διαχείριση εκλογών στην πολιτεία.

Ενώ το SB90  απαγόρευσε ουσιαστικά τη συλλογή ψηφοδελτίων στην πολιτεία της Φλόριντα , ο DeSantis δήλωσε ότι εξακολουθούσε να υπάρχει ανησυχία σχετικά με το ότι οι κυρώσεις δεν ήταν «αρκετά αυστηρές» και ότι το πλημμέλημα δεν ήταν επαρκής αποτρεπτικός παράγοντας.

«Σε αυτό το νομοσχέδιο αυξάνουμε στην πραγματικότητα τις ποινές για την συλλογή ψηφοδελτίων», είπε στις 25 Απριλίου, σημειώνοντας ότι «τώρα αυτό θα είναι κακούργημα τρίτου βαθμού».

Το μέτρο που υπέγραψε ο κυβερνήτης σε νόμο στις 25 Απριλίου ενισχύει τους κανόνες ταυτότητας ψηφοφόρων για ταχυδρομικά ψηφοδέλτια, απαιτεί από το Υπουργείο Εξωτερικών να αναπτύξει πιο ασφαλείς φακέλους ψηφοδελτίων μέσω ταχυδρομείου και απαιτεί από τους επόπτες των εκλογικών γραφείων να ελέγχουν τους εκλογικούς καταλόγους τους κάθε χρόνο.

Ο νόμος διευρύνει επίσης την απαγόρευση του “Zuckerbucks”. Ο DeSantis είπε ότι ορισμένα εκλογικά γραφεία εξακολουθούν να «παίρνουν τον Zuckerbucks για νομικά έξοδα». Με τον νέο νόμο, ο DeSantis είπε «δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας τρόπος, δεν θα πάρετε Zuckerbucks».

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ύποπτες περιπτώσεις ψηφοθηρικής απάτης απευθείας στον τοπικό Επόπτη του Εκλογικού Γραφείου τους, ο DeSantis σημείωσε ότι οι επόπτες και το προσωπικό σε αυτά τα γραφεία «δεν είναι ανακριτές ή αρχές επιβολής του νόμου». Στην πραγματικότητα, σημείωσε πώς ορισμένοι επόπτες «δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται» για το πώς διεξάγονται οι εκλογές τους και μερικοί φέρεται να αποτελούν μέρος του προβλήματος.

«Δημιουργώντας, για πρώτη φορά, στην πολιτειακή κυβέρνηση, ένα γραφείο εκλογικών εγκλημάτων και ασφάλειας για τη δίωξη της νοθείας των ψηφοφόρων» το κράτος μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο. «Μπορείτε να ψηφίσετε απόντες. Μπορείτε να ψηφίσετε αυτοπροσώπως. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις είναι να μαζέψεις ένα σωρό ψηφοδέλτια και να τα πετάξεις κάπου».

Ο γερουσιαστής της πολιτείας της Φλόριντα Γουίλτον Σίμπσον είπε ότι «το θεμέλιο μιας ελεύθερης πολιτείας και μιας ελεύθερης χώρας είναι οι δίκαιες και ασφαλείς εκλογές». Είπε επίσης, «οι ψηφοφόροι αναμένουν ότι οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ακριβείς και οι πληροφορίες τους προστατεύονται».

“Έχουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους που μετακινούνται μέσα και γύρω από την πολιτεία της Φλόριντα κάθε μέρα, καθώς και περισσότερες ομάδες εκτός πολιτείας που προσπαθούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών μας”, είπε ο Simpson, προσθέτοντας ότι οι εκλογικοί νόμοι της Φλόριντα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτές οι αλλαγές. «Αυτό το νομοσχέδιο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους θέλουν να γεμίσουν κάλπες ή να κατασκευάσουν ψήφους: μείνετε μακριά από τη Φλόριντα», είπε.  

«Το μήνυμά μου», είπε ο DeSantis κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, «είναι ότι δεν υπάρχει μέρος στη χώρα όπου μπορείτε να έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη ότι η ψήφος σας μετράει από ό,τι στην πολιτεία της Φλόριντα».

music g5a379a7ee 640 2

Πηγή: https://theepochtimes.com  – Φωτό: https://nbcnews.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This