EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Spiegel

Spiegel: Η Ελλάδα διολισθαίνει στην απολυταρχία

31 Aug, 2022

Τα ξένα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα των υποκλοπών και τις θέσεις της κυβέρνησης συνεχίζονται. Σειρά έχει η Spiegel, η οποία δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διοικεί αυταρχικά. Όπως δηλώνει η γερμανική εφημερίδα, “η Ελλάδα διολισθαίνει στην απολυταρχία”.

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, ίσως για αυτόν τον λόγο αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι διατεθειμένες να κάνουν τα στραβά μάτια στη σκοτεινή πλευρά του εταίρου τους στην Ε.Ε.. Η διάλυση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία και την Πολωνία κρατά απασχολημένα τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και την Κομισιόν.

»Το γεγονός ότι η Ελλάδα, υπό τον δεξιό συντηρητικό Κυριάκο Μητσοτάκη ολισθαίνει συνεχώς προς τον αυταρχισμό δεν έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι» γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο, ενώ ο αρθρογράφος επισημαίνει πως «αυτό για το οποίο δεν θέλει να μιλάει ο Μητσοτάκης είναι οι αναρίθμητες παραβιάσεις που έχουν διαπράξει Έλληνες αξιωματούχοι στη διάρκεια της θητείας του».

«Στο πεδίο της μεταναστευτικής πολιτικής, συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση έχει παραβιάσει την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία. Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν επαναπροωθήσει χιλιάδες πρόσφυγες στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια. Χρησιμοποίησαν μετανάστες σαν σκλάβους για αυτές τις παράνομες επαναπροωθήσεις, απήγαγαν ανθρώπους που ζητούσαν προστασία στα ελληνικά νησιά και τους εγκατέλειψαν στη θάλασσα», σχολιάζει ο Ποπ.

Και αναφέρει επίσης πως «οι Έλληνες αξιωματούχοι φαίνεται ότι δεν λογοδοτούν για τα εγκλήματά τους στα σύνορα. Αντιθέτως, αυτό που συμβαίνει συχνά είναι οι άνθρωποι που τα καταγράφουν να βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση».

Ο ίδιος φέρνει ως παράδειγμα την ΜΚΟ Josoor, η οποία, όπως λέει, σταμάτησε να δραστηριοποιείται αφού οι ελληνικές αρχές την παρενοχλούσαν για μήνες, ενώ εργαζόμενοι τέτοιου είδους οργανώσεων διώκονται ως διακινητές.  «Ο δημοσιογράφος του Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης δυσφημίστηκε ως πράκτορας των Τούρκων στα φιλοκυβερνητικά ελληνικά μέσα», σημειώνεται.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο, επισημαίνοντας πως μετά το θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, επειδή οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν να του παράσχουν βοήθεια, η κυβέρνηση δεν έκανε καμία αυτοκριτική. «Αντιθέτως δυσφήμησε τον Χρηστίδη, επειδή φέρεται να απέκτησε παράνομα πρόσβαση στους γονείς του θύματος. Είναι αυτή ακριβώς η αντιστροφή ευθύνες που έχουν συνηθίσει από την Αθήνα», γράφει ο Ποπ.

Μπορεί η Αθήνα να θεωρεί τον εαυτό της «λίκνο της Δημοκρατίας», ωστόσο σύμφωνα με τον αρθρογράφο «ο Μητσοτάκης καταφεύγει όλο και περισσότερο σε αυταρχικές πρακτικές», με τον ίδιο και τους συνεργάτες του «να έχουν αναγάγει το ψέμα στο επίκεντρο της πολιτικής τους».

Αναφορικά με τις επαναπροωθήσεις, ο ίδιος γράφει πως «το Spiegel και άλλα μέσα έχουν καταγράψει λεπτομερώς τις παράνομες επαναπροωθήσεις και η ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς τις έχει επιβεβαιώσει. Κι όμως, ακόμη και σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται χωρίς ντροπή ότι δεν κάνει επαναπροωθήσεις».

«Με τον τρόπο αυτό αποσυντίθενται τα θεμέλια του δημοκρατικού διαλόγου. Σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα η ελευθερία του Τύπου είναι στην τελευταία θέση εντός Ε.Ε., ενώ σε έρευνα του Reuters, μόλις το 7% των πολιτών απάντησαν ότι θεωρούν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα ελεύθερα», προσθέτει ο ίδιος.

Επιπλέον, ο Μαξιμίλιαν Ποπ τονίζει πως «η Ελλάδα μετατρέπεται σε αστυνομικό κράτος υπό τον Μητσοτάκη. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών πρόσφατα αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε παρακολούθηση ηγέτη κόμματος της αντιπολίτευσης, αλλά και δημοσιογράφου. Σε ποιο βαθμό εμπλέκεται ο ίδιος ο Μητσοτάκης στην υπόθεση είναι κάτι που δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί».

Ξεκαθαρίζει πως εναπόκειται στους Έλληνες να σταματήσουν την πορεία προς τον αυταρχισμό της χώρας. «Την επόμενη χρονιά, το αργότερο, θα υπάρξουν εκλογές στη χώρα και οι πολίτες θα μπορούν να αποφασίσουν σε τι χώρα θέλουν να ζουν και ποια μεταναστευτική πολιτική πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνησή τους».

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως πρέπει να τοποθετηθεί. «Έχει αποδεχθεί τις αντιδημοκρατικές πολιτικές του Μητσοτάκη για αρκετό καιρό και σε ορισμένες περιπτώσεις τις χαιρέτισε. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Έβρο, το 2020, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, περιέγραψε την Ελλάδα ως την «ασπίδα της Ευρώπης». Και εντός των κρατών μελών επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι ελληνικές συνοριακές αρχές διώχνουν τους πρόσφυγες, με όποια μέσα.

»Όταν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ήταν πρόσφατα στην Αθήνα, ρώτησε τους οικοδεσπότες της να ξεκαθαρίσουν τη θέση της για τις κατηγορίες περί επαναπροωθήσεων. Αυτό ακούστηκε ως αποφασιστικό, αλλά και φθηνό κόλπο, γιατί το θέμα έχει ξεκαθαριστεί εδώ και καιρό.

Εάν η Ε.Ε. είναι σοβαρή για τις αξίες της, θα πρέπει τώρα να ξεκινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά τα Ελλάδας», καταλήγει.

 

 

 

 

πηγή https://tvxs.gr  / photo https://e-radio.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This