EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΠΑΡΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard,  ΠΑΡΑΦΟΡΕΣ  ΣΧΕΣΕΙΣ, Εκδόσεις Ωκεανός, 2023.

29 Jun, 2023

Ψυχολογικό μυθιστόρημα και το πρόσφατο πέμπτο βιβλίο της Βενετίας Πιτσιλαδή-Chuard με τίτλο : «Παράφορες σχέσεις» . Ένας τίτλος που μοιάζει με πρόκληση και γεννά ερωτηματικά, δεν είναι δύσκολο, όμως, από το εναρκτήριο σημείωμα της συγγραφέως να λύσει ο αναγνώστης την απορία του.

Είναι γεγονός -θλιβερό θα έλεγα- ότι ζούμε σε μια κοινωνία, που ψάχνει το δρόμο που έχασε, και υπάρχουν στιγμές, που συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Αντιθέσεις καθημερινές, ανατροπές χωρίς δυνατότητα εξεύρεσης ισορροπίας, πάλη μεταξύ του παραδοσιακού και του νεωτεριστικού, υποβάθμιση της οικογένειας και των αξιών της ζωής, καθώς και ανώμαλο σεξ και θεοποίηση του χρήματος, φέρνουν αναμφίβολα τον πολίτη σε πλήρες αδιέξοδο.

Αυτή η κοινωνία, λοιπόν, είναι το αντικείμενο του βιβλίου στο οποίο αναλύονται οι παράφορες σχέσεις, που προκύπτουν από αυτήν. Οι ήρωες βασίστηκαν σε λανθασμένες συμβουλές της κοινωνίας και παρασύρθηκαν από αυτές. Προσωπικότητες παθιασμένες με ανήσυχο πνεύμα και καλλιτεχνικές ευαισθησίες, προσπαθούν να συμβιβαστούν με τις αδυναμίες και τα λάθη τους. Πρωταγωνιστής είναι ένας αναγνωρισμένος ψυχίατρος, που πιστός στις ηθικές του αρχές, γίνεται ο φύλακας των οικογενειακών μυστικών.

Η Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard, έχοντας σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και Δημόσιες και Κοινωνικές Σχέσεις, καταφέρνει να περιγράψει σε βάθος και με τον δικό της αναλυτικό τρόπο τους χαρακτήρες των ηρώων της, και κάνει τον αναγνώστη ικανό να μπει στη θέση τους. Στο τέλος της εισαγωγής της η συγγραφέας αναφέρει ότι ο αναγνώστης, τελειώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου, αναρωτιέται ποιος είναι τελικά ο «θύτης» και ποιος το «θύμα» μέσα στις τόσες ανατροπές. Η δική μου απάντηση στην ερώτηση είναι ότι όλοι είμαστε θύματα της διάβρωσης της κοινωνίας, και ότι όλοι οφείλουμε να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε.

Βιβλίο προβληματισμού σύγχρονου και αναγκαίου σε μια καλαίσθητη έκδοση του Ωκεανού. Στο εξώφυλλο τον αναγνώστη υποδέχεται ένα πορτρέτο εντυπωσιακής ομορφιάς μιας γυναίκας του παλιού καλού καιρού των αρχών και ιδεωδών!

Ομ.καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτωρ Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ.Παρασκευής

 

 

Φωτό https://www.politeianet.gr/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This