ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Μάιρα Φλόρες

Η Ρεπουμπλικανα Μάιρα Φλόρες κέρδισε τη Βουλή του Τέξας στις ειδικές εκλογές

16 Jun, 2022

Η Ρεπουμπλικανα Μάιρα Φλόρες κέρδισε τις ειδικές εκλογές για μια ανοιχτή έδρα στην 34η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Τέξας, ανατρέποντας μια περιφέρεια με μεγάλη ισπανική καταγωγή στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Οι Λατίνοι βγαίνουν δυνατοί ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στην παραδοσιακά μπλε κοιλάδα του Ρίο Γκράντε

«Είμαι για πάντα ευγνώμων», είπε η Flores σε μια νικητήρια ομιλία στις 14 Ιουνίου, με τη φωνή της να σπάει από συγκίνηση. «Επί 100 χρόνια, μας θεωρούσαν δεδομένους».

Η νίκη αποδεικνύει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κάνει σημαντικές εισβολές στην βαριά ισπανική κοιλάδα του Ρίο Γκράντε , στην οποία κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί για δεκαετίες.

Η Φλόρες έλαβε περίπου το 51 τοις εκατό των ψήφων, ενώ ο αντίπαλος των Δημοκρατικών Νταν Σάντσεθ έλαβε το 43 τοις εκατό.

Η Φλόρες γίνεται η πρώτη γυναίκα γεννημένης στο Μεξικό που υπηρετεί στο Κογκρέσο. Ευχαρίστησε πρώτα τον Θεό, την οικογένειά της και τους εργαζόμενους για την επιτυχία της.

Η Flores, ένας νόμιμος μετανάστης από το Μεξικό, η οποίος είναι παντρεμένος με έναν αξιωματικό της Συνοριακής Περιπολίας, έκανε εκστρατεία με την ιδέα ότι οι Δημοκρατικοί θεωρούν τους Λατίνους ως δεδομένους. Έλαβε μέρος ως υποψήφια υπέρ της ζωής και υπέρ της Δεύτερης Τροποποίησης, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για την άνοδο των τιμών των τροφίμων και του φυσικού αερίου.

Αντικαθιστά τον πρώην βουλευτή Filemon Vela (D-Texas), ο οποίος παραιτήθηκε την άνοιξη για να εργαστεί για την Akin Gump, μια εταιρεία νομικών και λόμπι στην Ουάσιγκτον. Οι γραμμές της περιφέρειας αλλάζουν για τις επόμενες εκλογές τον Νοέμβριο, αλλά η Φλόρες θα κρατήσει αυτή τη θέση μέχρι τον Ιανουάριο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι σε εθνικό επίπεδο αφιέρωσαν χρήματα και προσπάθειες για την κούρσα, πιστεύοντας ότι οι Λατίνοι του Νοτίου Τέξας συμμερίζονται επίσης τις ανησυχίες των συντηρητικών για την ασφάλεια των συνόρων και την οικονομία.

Η ευκαιρία να σπάσει την μπλε κυριαρχία του Νότιου Τέξας ενθάρρυνε τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι στοχεύουν να γύρισουν  την περιοχή σε κόκκινη και να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Σε επίπεδο πολιτείας, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, Ρεπουμπλικανός, και ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τέξας, Ματ Ρινάλντι, υποστήριξαν την Φλόρες. Οι Δημοκρατικοί Vela και ο βουλευτής των ΗΠΑ Vicente Gonzalez (D-Texas) υποστήριξαν τον Sanchez, δικηγόρο και πρώην επίτροπο της κομητείας Cameron. Ο Σάντσεθ έκανε εκστρατεία ως Δημοκρατικός υπέρ της ζωής, ο οποίος έκανε εκστρατεία για να φέρει θέσεις εργασίας και καλύτερη υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή. Τόσο η  Flores όσο και ο Sanchez είναι από το Harlingen.

Η υποστήριξη για την Φλόρες ήταν ισχυρή. Η Macarena Martinez, διευθύντρια επικοινωνίας της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής του Τέξας, είπε στους The Epoch Times ότι οι υποστηρικτές έκαναν περισσότερες από 106.000 τηλεφωνικές κλήσεις, χτύπησαν 34.000 πόρτες και έστειλαν περισσότερα από 100.000 μηνύματα και email για την Flores.

Οι Δημοκρατικοί άργησαν να υποστηρίξουν τον Σάντσες, βλέποντας τις έκτακτες εκλογές ως χαμηλή προτεραιότητα. Η εκστρατεία του, η οποία τον παρουσίαζε ως συντηρητικό Δημοκρατικό, έλαβε ώθηση αργά με μια έγκριση από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος του Τέξας, Gilberto Hinojosa, στις 8 Ιουνίου και μια αγορά ψηφιακής διαφήμισης από την Επιτροπή Εκστρατείας του Δημοκρατικού Κογκρέσου περίπου την ίδια περίοδο.

Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί έχουν επικεντρωθεί στον αγώνα του Νοεμβρίου για την 34η Περιφέρεια, στην οποία ο Γκονζάλες θα αντιμετωπίσει την Φλόρες. Ο Γκονζάλες επέλεξε να μην είναι υποψήφιος στις ειδικές εκλογές.

Ο Γκονζάλες, ένας μετριοπαθής Δημοκρατικός, αλλάζει περιφέρεια επειδή το νομοθετικό σώμα του Τέξας που κυριαρχείται από Ρεπουμπλικάνους επανέφερε τον χάρτη ψηφοφόρων του Νότιου Τέξας, μεταφέροντας το σπίτι του στον ΜακΆλεν στην Περιφέρεια 34 από την Περιφέρεια 15.

Θα είναι πολύ πιο δύσκολο για την Φλόρες να κερδίσει τις γενικές εκλογές έναντι του Γκονζάλες, επειδή η επανασχεδιασμένη περιφέρεια περιλαμβάνει μια περιοχή που ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε εύκολα το 2020.

Photo: The Epoch Time

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This